5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Başkaca geniş bayi ağına iye firmamız montaj ve hizmet davranışlemleri esnasında kullanıcılara sağlam kolaylık katkısızlamaktadır. Bu durumda intihap esnasında ömre bedel bir kriter olarak gösterilebilir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları şişman benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı cesim binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat diğer kapı imalatları üzere değildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir asayiş özelliğidir ve yangın yahut başka ivedi durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedarik etmek ciğerin mutasavvertır. Yangın merdivenleri çoklukla çelik veya sert kabil malzemelerden gestaltlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Muvaffakiyetlı bir tahliye çekimı, yer sarsıntısı, sel ve yangın gibi afetlerde sakin kalmanıza, en emniyetli davranışı sergilemenize ve binayı eskiden terk etmenize yardımcı olacaktır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu hatır haramilik vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin gidişat anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya harbi kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları için bu menteşelerin sağlıklı çkızılışması ve kapıyı geri kapatması gerekir.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) temel amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide gestaltlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki yaman, yangın, kavara vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu aksi koşulların başka katlara geçişini mâni olmak Yangın Merdiveni Kapısı veya kabil evetğu derece geciktirmektir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden elan okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli öge panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin zifosa düşmesidir.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı bağırsakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan ivedi mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse kül ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

5-) Pencere malzeme kullanılacaksa bu tarz şeylerin kesinlikle ısıya dayanıklı olması elzemdir. Başkaca yangın çabucak camın kırılmasını hapsetmek midein lafın ve darbelere dayanıklı olması da önemlidir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *